Centrum Bijzondere Implantologie (CBI):
https://www.cbi-heerenveen.nl/

Het Centrum Bijzondere Implantologie (CBI) is een sub-discipline van de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA), een sfeervolle en moderne afdeling in ziekenhuis de Tjongerschans te Heerenveen. De afdeling is voorzien van alle mogelijk denkbare ‘hightech’ apparatuur, zoals een eigen ConeBeam CT voor driedimensionale röntgen opnames, een intraorale gebitsscanner, apparaten voor het reinigen van implantaten (Fluxion, EMS airflow) en een apparaat voor beeldnavigatie (X-Guide). De afdeling is ontworpen en ingericht door architect Bart Vos.

Droge Ogen Kliniek Nederland:
https://dokn.nl/

De Droge Ogen Kliniek Nederland is opgericht door oogarts en wereldwijd bekend droge ogen expert dr. Jelle Vehof. Hij wil patiënten met droge ogen een plek bieden waar optimale droge ogen zorg centraal staat.

Dr. Vehof is nationaal en internationaal bekend om zijn onderzoek en expertise in droge ogen en blefaritis. Hij weet als geen ander welke impact droge ogen op een patiënt kan hebben. Uit ervaring weet hij ook dat droge ogen vaak niet adequaat behandeld wordt in Nederland.

Droge ogen:
https://www.drogeogen.nl

De belangrijkste informatie over droge ogen op één plek! Onderwerpen zijn o.a.: hoe ontstaan droge ogen, wat kunt u zelf doen aan droge ogen, hoe onderzoekt de arts droge ogen en welke behandelingen zijn er. Doe ook eens de zelftest!

Oogartsen:
https://www.oogartsen.nl/

Is samengesteld door diverse Oogheelkundige afdelingen, behorende tot de groep "Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ)" in Nederland.

Medicijnkosten:
https://www.medicijnkosten.nl/

Medicijnkosten.nl geeft informatie over de vergoeding van geneesmiddelen. U kunt nagaan of geneesmiddelen in het basispakket zitten en hoeveel u eventueel zelf moet bijbetalen. Ook kunt u nagaan of er een vervangend geneesmiddel bestaat zonder bijbetaling. De gegevens op medicijnkosten.nl worden maandelijks (aan het begin van iedere maand) geactualiseerd.

MIND:
https://wijzijnmind.nl/

MIND wil de psychische gezondheid verbeteren en iedereen die te maken heeft met psychische klachten ondersteunen. Wij strijden voor een samenleving die investeert in mentale gezondheid en er alles aan doet om onnodig psychisch leed te voorkomen. MIND geeft een stem aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten en biedt informatie, advies en ondersteuning.


Lareb - Bijwerkingencentrum:
https://www.lareb.nl/

Bijwerkingencentrum Lareb is het Nederlandse meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen, waaronder vaccins, én geneesmiddelengebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Lareb signaleert risico’s van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk en genereert en verspreidt kennis hierover.

Lareb voert voor het CBG een deel van de wettelijke taak uit op het gebied van de geneesmiddelenbewaking (verzamelen, registreren en analyseren van meldingen over bijwerkingen van geneesmiddelen door medische beroepsbeoefenaren en patiënten), zoals vermeld in de toelichting op de Geneesmiddelenwet. De analyse van meldingen leidt tot het signaleren van nieuwe kennis van bijwerkingen, die eerder niet of onvoldoende bekend was. Kennis die cruciaal is voor zorgverleners en patiënten bij de keuze voor een geneesmiddel, het mogelijk voorkomen en tijdig herkennen van bijwerkingen.

Gezondheidsplein - Droge ogen:
https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/droge-ogen/item37491

Onder normale omstandigheden produceert de traanklier vocht om je ogen te bevochtigen en te beschermen tegen uitdroging en schadelijke stoffen. Iedere keer dat je met je ogen knippert wordt er traanvocht over je ogen verdeeld. Het laagje traanvocht dat over je ogen ligt, noem je de traanfilm.

Farmacotherapeutisch Kompas:
https://www.farmacotherapeutischkompas.nl

Het doel van het FK is een kompas te verstrekken waarop men kan varen bij beslissingen die moeten leiden tot gepast gebruik van geneesmiddelen en farmacotherapie die in medisch opzicht optimaal en vervolgens het meest economisch is. Middelen zonder therapeutische waarde, al zijn deze nog zo goedkoop, dienen niet te worden voorgeschreven. Het duurste middel moet, indien medisch noodzakelijk, kunnen worden toegepast.

Ieder(in):
https://iederin.nl/

Ieder(in) streeft naar een samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt. Mensen met een lichamelijke handicap, een verstandelijke beperking of chronisch ziekte horen er volledig bij! Ze krijgen overal de kans om naar vermogen mee te doen.

Consumentenbond:
https://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/

Overzicht van alle zorgverzekeraars en zorgverzekeringen * Ervaringen van andere consumenten per zorgverzekeraar * Informatie over de verschillende pakketten voor de verschillende situaties * Advies over eigen risico en vergoeding. Vanaf half november zijn alle premies voor 2017 bekend en is het voor iedere Nederlander ook mogelijk om te vergelijken op de website van de Consumentenbond en daarbij de goedkoopste en beste zorgverzekering uit te zoeken.

Hoornvlies Patiënten Vereniging:
https://www.oogvooru.nl/

De Hoornvlies Patiënten Vereniging heeft tot doel, het bevorderen van het welzijn en het behartigen van de belangen van mensen, die lijden aan ziekten aan het hoornvlies.

ICP:
https://www.icpatienten.nl/

De Interstitiële Cystitis Patiëntenvereniging behartigt de belangen van IC-patiënten. Zij vergaren informatie over de ziekte, zorgen voor meer bekendheid over IC en brengen op diverse manieren lotgenoten met elkaar in contact voor een luisterend oor en het uitwisselen van ervaringen.

Maag Lever en Darm stichting:
https://www.mlds.nl/

De Maag Lever en Darm stichting, voor mensen die op zoek zijn naar informatie over (aandoeningen van) het spijsverteringskanaal.

MantelzorgNL:
www.mantelzorg.nl

MantelzorgNL: de landelijke vereniging met als doel iedereen te helpen een ander te helpen.

Nederlandse Unie van Optiekbedrijven:
https://www.nuvo.nl/

De website van de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven.

Patiëntenfederatie Nederland:
https://www.patientenfederatie.nl/

Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ruim 160 patiëntenorganisaties. Zij maken zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben.

NVLE:
https://www.nvle.org

Patiëntenvereniging voor mensen met (S).L.E., Sclerodermie en M.C.T.D.

FES:
https://www.fesinfo.nl/

De nationale vereniging voor fibromyalgiepatiënten.

Per Saldo:
https://www.pgb.nl/

Per Saldo is dé belangenvereniging van en voor mensen met een Persoonsgebonden Budget.

Regelhulp:
https://www.regelhulp.nl

Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die op zoek is naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien, en sociale zekerheid.

ReumaNederland:
https://reumanederland.nl/

Het ReumaNederland is er voor bijna 2 miljoen Nederlanders met een vorm van reuma. Het ReumaNederland geeft hen voorlichting, advies, steun én een stem in de maatschappij. Zij maken zich samen met hen sterk voor hun belangen bij politiek en zorg. En zij financieren en initiëren wetenschappelijk reumaonderzoek en patiëntenactiviteiten.

Scouters:
https://www.scouters.nl/

Scouters is een bevlogen team van mensen met en zonder beperking. Ons doel is om zoveel mogelijk praktische hulp te bieden, voor én door gebruikers uit de praktijk. Mensen die net als iedereen elke dag zelf ervaren hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk zelf te kunnen.

Speekselcentrum:
https://www.demondzorgkliniek.nl/

Kennisinstituut voor patiënten met monddroogte. Bied mogelijkheid voor gericht advies bij de diagnostiek van monddroogte bij Sjögrenpatiënten.

Thuisarts.nl:
https://www.thuisarts.nl/

Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten.
U kunt de informatie op deze website gebruiken:om gezond te blijven;

  • om klachten zelf aan te pakken;
  • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
  • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
  • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
  • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.
  • Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

CVster.nl:
https://cvster.nl/blog/Solliciteren-met-een-beperking

'solliciteren met een beperking', met allerlei tips om succesvol een sollicitatieproces te doorlopen.

Internationale Sjögren websites

Internationale Sjögren websites per land, verenigd in International Sjögren’s Network

Argentinië:
https://ssjogrenrosario.blogspot.com.ar

Australië:
https://www.healthdirect.gov.au/sjogrens-syndrome

België:
https://cibliga.be/

Canada:
https://www.sjogrenscanada.org

Canada Qubec:
https://www.sjogrens.ca

Duitsland:
https://www.sjoegren-erkrankung.de

Engeland:
https://www.bssa.uk.net/

Finland:
https://www.sjogreninsyndrooma.fi/

Frankrijk:
https://www.afgs-syndromes-secs.org

Indonesië:
https://yayasan-ssi.org/

India:
https://www.sjogrensindia.org

Italië:
http://www.animass.org/

Kroatië:
https://www.zivotsasjogrensindromom.hr/(website momenteel niet beschikbaar)

Nieuw-Zeeland:
https://www.sjogrensnewzealand.co.nz (website momenteel niet beschikbaar)

Noorwegen:
https://www.revmatiker.no

Oostenrijk:
https://www.sjoegren-syndrom.at

Portugal:
https://www.lpcdr.org.pt

Roemenië:
https://www.sjogren.ro/

Spanje:
https://aesjogren.org/

Verenigde Staten :
https://www.sjogrens.org

Zuid Korea:
http://www.sjogrens.or.kr

Zweden:
https://sjogrensyndrom.se/

Zwitserland:
http://www.sjogren.ch

Hopkins Sjögren’s Syndrome Center:
https://www.hopkinssjogrens.org/

Ziekten geassocieerd met Sjögren:

International Painful Bladder Foundation

Marokko auto immuunziekten (website offline)

Polen rheumatische ziekten

Rusland rheumatische ziekten

 

 

Item(s)

De winkelwagen is leeg

Login

Opslaan
Cookie gebruikersvoorkeuren
Wanneer u een website bezoekt, kan er informatie in uw browser worden opgeslagen of eruit worden opgehaald, voornamelijk in de vorm van cookies. Deze informatie kan over u, uw voorkeuren of uw...
Accepteer alles
Alles afwijzen
Lees verder...
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accepteren
Afwijzen
Hikashop
Nodig om afterekenen in de winkel
Hikashop
Winkelwagen ID
Accepteren
Afwijzen