Bisonspoor 3002 - B505 Bison Office Space, toren Berlin 4e etage 3605 LT Maarssen +31 346 - 556 376 Ma-Vr: 09:00 - 17:00 uur

Ervaringsverhaal Laura

Mijn naam is Laura en word dit jaar 50.

Ik kreeg mijn Sjögren diagnose in 2013 en in de jaren erna kwamen daar Vasculitis, Raynaud en Psoriasis bij.

Een aantal jaren geleden wilde ik wat afvallen en begon met Koolhydraatarm en suikervrij eten. Na een paar dagen merkte ik een enorm verschil qua energie! Dat zorgde dat ik ook meer ging bewegen en uiteindelijk viel ik 15 kg af. Voeding in combinatie met veel wandelen (10-15 km per dag) werkt super voor mij. Het is een verschil van dag en nacht qua energie!

Ik ben ondernemer (heb een Wijnhandel, ben Vinoloog en Wijndocent) en mijn bedrijf bestaat dit jaar 10 jaar. Het is druk en hoef het gelukkig niet allemaal alleen te doen. Ik vind het soms moeilijk om te lezen dat er veel patiënten zijn die weinig meer kunnen en niet werken. Ik ben uiteraard ook moe en lig iedere avond om half tien in bed maar denk graag in mogelijkheden. Eigenlijk is het ook geen keus want als ondernemer heb ik geen ziektewet en moet soms gewoon door... Om goed te slapen gebruik ik wietolie met thc en omdat ik daardoor goed slaap hoef ik eigenlijk ‘s middags nooit te rusten.

Naast mijn bedrijf hebben we een aardig druk sociaal leven en ben ik actief lid van Lions Heerenveen 2.0. Dat laatste geeft mij vaak ook veel energie omdat we lokaal echt het verschil kunnen maken voor ouderen en minima in Heerenveen.

Het zijn allemaal vervelende aandoeningen maar het meest lastige van Sjögren is de onvoorspelbaarheid qua energie dus maak ik vaak afspraken onder voorbehoud en probeer ik goed naar mijn lichaam te luisteren. De dagen dat ik echt niet kan werken kan ik per jaar gelukkig op één hand tellen en vaak krijg ik ook veel energie van mijn werk!
Delen op social media?
Leden Nieuwsbrief:

Abonneren op Het Kleine Ogenblikje.

Ja, ik blijf als lid van de vereniging graag op de hoogte van alles rondom NVSP via Het Kleine Ogenblikje.