Bisonspoor 3002 - B505 Bison Office Space, toren Berlin 4e etage 3605 LT Maarssen +31 346 - 556 376 Ma-Vr: 09:00 - 17:00 uur

Ervaringsverhaal Jenny

Mijn naam is Jenny en ik ben 69 jaar.

Sinds 1995 heb ik de diagnose Sjögren. De eerste signalen al in 1970 met een pijnlijke kaak (speekselklieren). Verder door de jaren heen had ik veel verschillende klachten maar die werden nooit bij elkaar gebracht. Veel problemen met mijn ogen, mond/gebit, huid, ontstekingen, allergie en vreselijke moeheid. In het streekziekenhuis kreeg ik onderzoeken, hier kwam niets uit.

Doorgestuurd naar het UMCG en daar was het al snel duidelijk dat ik een auto-immuunziekte had. Na verschillende testen, onderzoeken, biopt en echo kwam de diagnose Sjögren. Ik kreeg plaquenil, wat ik 20 jaar geslikt heb totdat ik psoriasis kreeg. Ik werkte 35 jaar in de zorg, waarvan 25 jaar als praktijkopleider/opleidingscoördinator.

Ik werkte parttime en kreeg de mogelijkheid om de uren aan te passen wanneer de Sjögren wat opvlamde. Later kreeg ik borstkanker en lupus in het gezicht, maar het gaat nu vrij goed! Vervroegd met pensioen en elke dag genieten, we wandelen en fietsen veel en gaan regelmatig met de camper op stap. Genoeg hobby’s en vrijwilliger bij de bibliotheek en doe activiteiten in de ouderenzorg. Na jaren geleerd om met Sjögren te dealen! Mijn man heeft een mooie spreuk die ook op mij van toepassing is.

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan!

Spreuk


Delen op social media?
Leden Nieuwsbrief:

Abonneren op Het Kleine Ogenblikje.

Ja, ik blijf als lid van de vereniging graag op de hoogte van alles rondom NVSP via Het Kleine Ogenblikje.