Bisonspoor 3002 - B505 Bison Office Space, toren Berlin 4e etage 3605 LT Maarssen +31 346 - 556 376 Ma-Vr: 09:00 - 17:00 uur

Ervaringsverhaal Henk

Mijn naam is Henk en ben 60 jaar jong

Na meer dan een jaar tobben met griepjes, mond- en oogproblemen en vermoeidheid is bij mij in 2007 Sjögren vastgesteld. Nadat ik al een jaar bij een internist liep en hij niets kon vinden heb ik op Google alle problemen die ik had ingevoerd en kwam uiteindelijk uit bij een artikel van dr. Van de Merwe op de website van de NVSP. Ik ben met dit verhaal naar mijn huisarts gegaan en heeft hij een verwijzing naar dr. Van de Merwe geregeld en deze bevestigde dat ik Sjögren had.

Op wat droge ogen en ontstoken speekselklieren na heb ik op dit moment heb ik niet veel last van Sjögren maar ik denk dat dit ook komt omdat andere auto-immuunziekten die ik heb inmiddels voor meer klachten zorgen en de Sjögren meer naar de achtergrond is verdreven.

Omdat iedereen Sjögren anders ervaart is het eigenlijk niet mogelijk om wat algemene tips te geven maar waar ik veel baat bij heb is de tandpasta die ik nu gebruik. Deze is op basis van zout en kruiden en bevat geen agressieve bestanddelen die de slijmvliezen en speekselklieren irriteren. Als ik last heb van droge ogen gebruik ik ogentroost. Eenvoudige en goedkope oogdruppels en om mijn ogen wat rust te gunnen draag ik, ook binnen, een zonnebril. Sjögren heb je en blijft de rest van je leven bij je. Verzet je er niet tegen maar accepteer als het even wat minder gaat en geniet van de dagen dat het goed gaat.
Delen op social media?
Leden Nieuwsbrief:

Abonneren op Het Kleine Ogenblikje.

Ja, ik blijf als lid van de vereniging graag op de hoogte van alles rondom NVSP via Het Kleine Ogenblikje.