Bisonspoor 3002 - B505 Bison Office Space, toren Berlin 4e etage 3605 LT Maarssen +31 346 - 556 376 Ma-Vr: 09:00 - 17:00 uur

Sjögren Awareness maand - april 2021

Jaarlijks gedurende de gehele maand april wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het syndroom van Sjögren. De Nationale Vereniging Sjögrenpatiënten (NVSP) doet hier actief aan mee.

Samen met Sjögren Europe gaat de NVSP dit jaar 2021 op verschillende wijze aandacht schenken aan het syndroom.

De aftrap wordt op 1 april 2021 gegeven door Annemieke Heemskerk, voorzitter van de Nationale Vereniging Sjögrenpatiënten. Zij gaat in wat het syndroom van Sjögren is. Veronica Pors (beoogd voorzitter en opvolgster van Annemiek) vertelt op 10 april over wat de NVSP allemaal doet.

Hier blijft het niet bij. We gaan jullie kennis over Sjögren of die van jullie familie/vrienden door middel van ‘waar of niet waar vragen’ actief bevragen. Iedere vrijdag in de maand april worden er vijf vragen gesteld over meerdere onderwerpen die allen betrekking hebben op de aandoening en de gevolgen ervan. De vragen zijn te vinden via de sociale media van de NVSP door op de betreffende link te klikken of door rechtstreeks naar de website van de NVSP te gaan (www.nvsp.nl).

In het Sjögrenblad Ogenblikje of in Het Kleine Ogenblikje zullen we na deze maand terugkomen op het resultaat van de ‘waar/niet waar quizvragen’ die we jullie hebben voorgelegd.

Daarnaast zal een aantal leden via facebook hun ervaring delen over hoe lang het duurde voordat zij de diagnose syndroom van Sjögren kregen, van welk symptoom ze nu het meest hinder van ondervinden en hun persoonlijke tips hoe met de aandoening of de verschillende symptomen om te gaan.

Wil je hieraan meedoen? Stuur dan jouw ervaringsverhaal in maximaal 250 woorden naar (Joyce Koelewijn-Tukker).

Op deze vragen willen wij graag een antwoord van jou:

  • Jouw voornaam (mag eventueel ook anoniem) en leeftijd
  • Hoe lang duurde het voordat je de diagnose kreeg?
  • Van welk symptoom heb je het meeste last?
  • Geef een tip.

Alle reden om tijdens de Sjögren Awareness maand de website én sociale media van de NVSP extra te bezoeken.
Delen op social media?
Leden Nieuwsbrief:

Abonneren op Het Kleine Ogenblikje.

Ja, ik blijf als lid van de vereniging graag op de hoogte van alles rondom NVSP via Het Kleine Ogenblikje.