Bisonspoor 3002 - B505 Bison Office Space, toren Berlin 4e etage 3605 LT Maarssen +31 346 - 556 376 Ma-Vr: 09:00 - 17:00 uur

Promoties

Er zijn regelmatig arts-onderzoekers die promoveren op een onderzoek naar de oorzaak en/of behandeling van het syndroom van Sjögren. De NVSP ondersteunt aanstaande promovendi met bijvoorbeeld een reisbeurs naar een buitenlands congres of door een bijdrage te geven voor de drukkosten van een proefschrift. Ook gaat er meestal een afvaardiging van het bestuur naar een promotie.

We vinden het belangrijk dat er onderzoek gedaan wordt en het vergroot de zichtbaarheid van onze organisatie. De NVSP heeft een speciaal fonds dat bestaat uit geld verkregen door eenmalige of structurele schenkingen bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, uit erfenissen en legaten. Hier worden deze kosten uit betaald.

Promotie onderzoeken 2020

Promotie Ires Bodewes

Iris Bodewes

Titel proefschrift: ‘Interferon in Sjögren's syndrome and other systemic autoimmune diseases: a driver of disease pathogenesis and potential treatment target’.

Nederlandse titel ‘Interferon bij het Syndroom van Sjögren en andere systemische auto-immuunziekten: Een sleutelrol in de pathogenese en potentieel doelwit voor behandeling.’
Promotie Jolien van Nimwegen
Jolien van Nimwegen

Titel proefschrift: Sjögren’s syndromeChallenges of a multifaceted disease.

In het eerste deel van het proefschrift werd onderzocht hoe vaak vaginale droogte en seksuele disfunctie voorkomen bij patiënten met pSS en wat de oorzaak is van deze klachten. Er zijn aanwijzingen dat het iets te maken kan hebben met de bloedvaten en gladde spiercellen.
Proefschrift Eefje van der Heijden
Eefje van der Heijden

Titel proefschrift: ‘Repurposing established drugs for new indications: leflunomide and hydroxychloroquine combination therapy for Sjögren’s syndrome’.

Nederlandse titel: Nieuwe indicatie voor oude medicatie: leflunomide en hydroxychloroquine combinatie therapie voor het syndroom van Sjögren.
Proefschrift Erlin Haacke
Erlin Haacke

Titel proefschrift: ‘Histopathology in primary Sjögren’s syndrome; diagnosis, clinical trials and new insights’

Nederlandse titel l: (speekselklier) weefsel onderzoek in het primaire Sjögren syndroom; diagnoses, klinische studies en nieuwe inzichten.

Promotieonderzoeken 2018

Op 2 juli 2018 is Gwenny Verstappen gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Titel proefschrift: T cell-dependent B cell hyperactivity in primary Sjögren's syndrome.

Hoofdstuk 11 is een Nederlandse samenvatting.

Op 4 oktober 2018 is Sofie Blokland gepromoveerd aan de Universiteit van Utrecht.

Titel proefschrift: Innovative techniques to investigate salivary gland immunopathology and exploration of the CCL25/CCR9+ T helper cell axis in Sjögren’s syndrome


Delen op social media?
Leden Nieuwsbrief:

Abonneren op Het Kleine Ogenblikje.

Ja, ik blijf als lid van de vereniging graag op de hoogte van alles rondom NVSP via Het Kleine Ogenblikje.