Word lid van de NVSP

Lid worden

oud medisch adviseur overleden

Dr. Ronald Hené

Vorige week maandag ontvingen wij het trieste bericht dat onze oud medisch adviseur dr. Ronald Hené ten gevolge van een ernstige ziekte is overleden. Hij is net 70 jaar oud geworden. Met dr. Ronald Hené is een zeer trouwe voorvechter van het syndroom van Sjögren en oud medisch adviseur ons ontvallen. Diegene die hem gekend hebben zullen zijn wijsheid en gedrevenheid in blijvende herinnering houden. Dat hij ruste in vrede. 

Hij heeft aan de wieg gestaan van de NVSP. Samen met andere artsen en de toenmalige initiatiefnemers, heeft hij de vereniging 31 jaar geleden officieel opgericht. En mede dankzij zijn inspanningen en persoonlijke betrokkenheid, is de vereniging tot bloei gekomen.

Tot anderhalf jaar geleden heeft dr. Hené ons van advies gediend in de medische adviescommissie, was hij lid van de Sjögren Award commissie en voor een aantal van onze leden was hij vroeger ook hun behandelend arts. Wij zijn blij dat we hem in april bij jullie thuis nog de zilveren speld van de NVSP hebben mogen overhandigen, als dank voor zijn jarenlange inzet. 

Op 12 december is hij begraven en daar waren Joyce Koelewijn-Tukker en Mascha Oosterbaan bij aanwezig.

We zullen hem missen!