Bisonspoor 3002 - B505 Bison Office Space, toren Berlin 4e etage 3605 LT Maarssen +31 346 - 556 376 Ma-Vr: 09:00 - 17:00 uur

Nationale Vereniging Sjögrenpatiënten

Actief voor een beter leven

Sjogren logo

De NVSP is een landelijke vereniging, voor patiënten met het syndroom van Sjögren én voor patiënten met het non-Sjögren siccasyndroom. De NVSP werd in 1986 opgericht met als doel een betere kwaliteit van leven voor patiënten van deze – voor velen onbekende – ziekte. Met de vereniging werken we aan kwaliteitsverbetering in de zorg en willen we de ziekte bespreekbaar maken en een gezicht geven. Om dat te bereiken organiseren wij informatiebijeenkomsten en lotgenotencontact, we geven voorlichting en bevorderen samenwerking tussen patiënten en professionals.Tussen elkaar én onderling. Leden van alle leeftijden vinden bij ons herkenning en verbinding. En vooral een platform om ervaringen te delen en lotgenoten te ontmoeten.

Via onze website, acebook-pagina en Instagram staan wij rechtstreeks in contact met patiënten, die elkaar hier ook online vinden. Bij alles wat wij doen staan de belangen van de patiënten voorop. Wij zetten ons elke dag in voor een beter leven en bieden informatie en ondersteuning waar mogelijk. Dat doen we in nauwe samenwerking met de Medische Advies Commissie, een team van artsen die elk met hun specialisme het volledige ziektebeeld ook werkelijk in beeld hebben.

Uw steun is meer dan welkom om het onbegrip van deze auto immuunziekte te bestrijden, mede door Huisartsen en specialisten voor te lichten over de verschijnselen en klachten.Meer bekendheid te geven aan de ziekte bij (huis)artsbeurzen en consumentenbeurzen en het Stimuleren van en participeren in wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte.

Eénmalige schenking

Een éénmalige schenking is van harte welkom bij de NVSP. Ook met een éénmalige schenking helpt u ons onze doelstellingen te bereiken. Als uw gift tussen de 1 en 10% van uw verzamelinkomen ligt, mag u in Nederland de gift aftrekken van de belasting. Voor een éénmalige schenking geldt voor de fiscale aftrekbaarheid een minimum- en een maximumgrens. Als het jaartotaal van alle schenkingen die u doet aan een (Algemeen Nut Beogende Instellingen ANBI) meer is dan 1% procent van uw bruto inkomen, kunt u het bedrag boven die 1% van de belasting aftrekken (met een minimum van 60 euro per jaar). Het maximumbedrag dat u mag aftrekken is 10% van uw bruto inkomen.

Periodiek schenken

Via de belastingdienst kunt u het periodieke gift formulier downloaden.


Helpt u ons mee om het Sjögren syndroom de wereld uit te helpen of een gezicht te geven?

Ik wil een donatie doen.

 

 

 

Delen op social media?
Leden Nieuwsbrief:

Abonneren op Het Kleine Ogenblikje.

Ja, ik blijf als lid van de vereniging graag op de hoogte van alles rondom NVSP via Het Kleine Ogenblikje.