Bisonspoor 3002 - B505, 3605 LT Maarssen +31 346 - 556 376 Ma-Vrij: 09:00 - 17:00 uur
  Login   Registreren

Fit met Malle Piet

In 2019 ga ik fit worden. Duidelijke taal, valt niets niet aan te snappen. Sportschoenen poetsen, sportbroek luchten en gaan, zou je denken...

Laat ik bij het begin beginnen: in januari gaat de spreekwoordelijke knop om: ik ga hartstikke fit worden en daar alles voor doen wat nodig is. Voeding, beweging, ontspanning: de drie Musketiers als het aankomt op gezondheid. Mijn relatie met de sportschool is op zijn zachtst gezegd gecompliceerd. Mijn abonnementen liggen meestal stof te vangen ergens achter in een vergeten la. Daarbij vind ik het in die zweetlokalen vaak zo druk en lawaaiig. De opzwepende muziek en de sociale contacten die onderhouden worden tijdens het droog roeien zorgen ervoor dat ik er doodmoe vandaan kom. Niet meer doen....
Maar wat dan wel?

Op een zeker moment zie ik de guitige kop van Mark Tuitert (oud schaatser) voorbij komen in een commercial  van een online sportprogramma. Hij zegt dat hij mij fit gaat maken en ik geloof hem op zijn blauwe ogen. Ik wil zoals gewoonlijk niet te impulsief reageren en wacht zeker vijf minuten voor ik mij aanmeld als lid. Het gaat gebeuren: ik krijg een killerbody of in ieder geval iets meer spierkracht en uithoudingsvermogen. Ik hou van Mark, nu al... Een paar weken gaat het wonderbaarlijk goed. Ik wissel Mark af met de yoga juf en voel mij er goed bij. Makkelijke kleding aan, matje op de grond, flesje water en kind doet de was, of eigenlijk de squats. En dan komt die eeuwige klad erin. Ik dacht al: waar blijf hij zo lang?
Er gebeuren wat dingen op het persoonlijk vlak en er komen griepjes voorbij. Weg motivatie! Soms log in nog wel eens in, maar zodra ik het hoofd van Mark zie klap ik de laptop weer dicht. Niets persoonlijks, maar ik word al moe bij de gedachte aan burpees alleen al.

Ik herinner mij de woorden van een wijs man:

"Onze grootste roem ligt er niet in dat wij nooit vallen, maar dat we iedere keer dat we vallen weer opstaan" (Confucius)

Ik heb mijn matje inmiddels weer uitgerold. Mark vond het fijn dat ik weer terug was en eerlijk gezegd heb ik hem ook een beetje gemist. Ik train half uurtjes op eigen niveau en sluit dat af met een korte meditatie via een app, waarna mijn dag kan beginnen. Soms heb ik teveel spierpijn. Ik pas dan mijn training aan de volgende keer. Het is uitproberen waar mijn lichaam goed op reageert. Ik weet in ieder geval dat niet bewegen het aller slechtst is voor mij.

Als je ook wilt beginnen met sporten check dan eerst of alles wat je nodig hebt 'in huis' is:silhouette     
Motivatie: wil je het? Waarom wil je het?

Capaciteit:
kan je het? Het hoeft niet perfect, doe wat je kan.

Gelegenheid:
laten de omstandigheden het toe en zo nee, hoe kan je dat voor jezelf regelen?

Ik ga in 2019 in ieder geval nog steeds fit worden. Niet superfit, maar fit genoeg.

Met vallen en opstaan..


Pia (alias Malle Piet)

Authors

Pia Harrevelt

Opslaan
Cookies gebruikersvoorkeuren
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Als u het gebruik van cookies weigert, werkt deze website mogelijk niet zoals verwacht.
Accepteer alles
Alles weigeren
Lees meer...
Analytics
Google
Google Analytics
Accepteren
Afwijzen